Podela bazena

Vrste bazena i tipovi bazena

 

Bazeni mogu biti javni ili privatni, odnosno da se koriste u lične ili komercijalne svrhe, kao i zatvoreni ili otvoreni. Mnogi zdravstveni, wellness i spa centri i privatni klubovi poseduju javne bazene, koji se uglavnom koriste za vežbanje (terapeutski bazeni i bazeni za rekreaciju). Bazeni sa toplom vodom ili termalni bazeni, nalaze se u hotelima i banjama i koriste se za opuštanje i terapiju.

 

Montažni bazeni su bazeni koji su unapred proizvedeni u kompletima i koji se u relativno kratkom vremenskom periodu mogu sastaviti (za nekoliko sati). Ovi slobodnostojeći bazeni su uglavnom izrađeni od čelične konstrukcije i unutrašnje obloge iz PVC folije (lajnera), koja je već oformljena u oblik vreće koja se polaže u bazen. Većina montažnih bazena je slobodnostojeća i mogu biti delimično ili u potpunosti ukopani.

 

Poliesterski bazen se uglavnom ukopava u zemlju. Zbog svojih izuzetno lepih oblika i dizajna, jednostavnosti ugradnje i održavanja, kao i dugog veka trajanja, ova vrsta bazena je izuzetno popularna. Sa prihvatljivom cenom i brzom gradnjom, spadaju među najprodavanijim bazenima u Evropi.

 

Postoje još mnogi tipovi bazena, kao što su hemijski i biološki bazen, zatim skimerski tip bazena i prelivni bazen, bazeni obloženi lajnerom i staklenim mozaikom i mnogi drugi. Opširnije o svakoj vrsti bazena, možete pročitati u podeli koja sledi.

 

 

Posedovanje bazena za plivanje više nije odraz luksuznog životnog stila, već predstavlja svakodnevnu potrebu tokom vrelih letnjih dana. Sa porastom potražnje za bazenima za plivanje, današnji bazeni dolaze u svim veličinama i po različitim cenama, svaki se prilagođava ukusu, stilu, veličini i budžetu svojih kupaca.

 

Tražite bazene za dvorište? Na našem WEB SHOP-u možete saznati sve o podeli bazena prema vrsti, prema nameni, filtraciji, tehnologiji izrade, vrsti podne obloge.

 

Zrenjaninski put 98/P  Beograd – 062 486 906

Partizanska 40  Novi Sad – 062 482 906

Branka Ćopića 1 Zrenjanin – 062 484 906

 

Email: prodavnica@aquaplan.rs