Montažni bazeni za dvorište

Bazeni sa čeličnom oplatom i lajnerom

Montažni bazeni za dvorište su većinom sastavljeni iz čelične konstrukcije i lajnera. Lajner ili PVC folija j vodonepropusan sistem bazenskih obloga, koji se polaže u bazen.

Ovi tipovi bazena, mogu se postaviti na travnatu, peščanu ili betonsku podlogu. Naša preporuka je da to bude betonska podloga, zbog stabilnosti samog bazena. Na taj način ne može doći do deformacije bazena i neće biti blata oko bazena prilikom korišćenja. Većina montažnih bazena je slobodno stojeća, ali takođe mogu biti delimično ili u potpunosti upušteni.

Montažni bazeni za dvorište koje imamo u ponudi, pretežno se sastoje od: čelične oplate, profilnih šina, lajnera tj. PVC folije, skimera, mlaznice, pumpe, filtera i merdevina.

Vodu nije potrebno menjati tokom cele sezone, ukoliko se pravilno kondicionira sa hemikalijama i ako se koristi filtracioni uređaj namenski za tu količinu vode.

Bez obzira da li je bazen ukopan ili nadzeman, potrebno ga je prilagoditi bezbednom korišćenju, što podrazumeva postavku filtracione opreme na sigurno mesto, van domašaja dece. Bazenska oprema se uglavnom smešta u tehničkoj prostoriji, koja se nalazi u neposrednoj blizini bazena.

U tehničkoj prostoriji nalaze se uređaji za prečišćavanje vode u bazenu (filter i pumpa), uređaji za grejanje vode u bazenu (električni grejači, izmenjivači i toplotna pumpa), elektro oprema (razvodni orman, transformator za rasvetu i sl.). U tehničkoj prostoriji može se ugraditi i uređaj za dezinfekciju vode u bazenu (UV lampa), uređaj za automatsko doziranje hemikalija (dozirna pumpa) i hlorinator (za sistem slane vode).

 

Azuro montažni bazeni za dvorište

Montažni bazeni Azuro, poslednjih nekoliko godina izuzetno su popularni i predstavljaju pravi hit u Evropi. Razlog tome je što nisu predviđeni samo za nadzemnu montažu, već mogu biti delimično ili u potpunosti ukopani. Pored vrhunskog kvaliteta, najveća prednost ovih bazena je niska cena i jednostavna montaža.

Oplata (zid) bazena je izrađena od nerđajućeg čelika, dvostruko galvanizovanog i lakirana antikorozivnim sredstvom. Zahvaljujući zaštitnom laku sa kojim je zid premazan spolja, mogu i da se upuštaju u zemlju. Cink premaz štiti zidove od korozije, sloj od termoformiranog čelika obezbeđuje vodonepropusnost i elastičnost pod visokim pritiskom. U ponudi imamo bazene različitih oblika, dimenzija, dubina i boja lajnera tj. PVC folije.

Azuro bazeni dobro podnose zimske vremenske uslove. Tokom zime se ne demontiraju i ne sklanjaju, već se spremaju za zimu u skladu sa instrukcijama.

Kako spremiti bazen za zimu, možete pogledati OVDE.

Nisu predviđeni samo za nadzemnu montažu, već mogu biti delimično ili u potpunosti ukopani.

Azuro bazeni sa čeličnom oplatom i lajnerom.

Porodični bazen za dvorište.

Ukopani Azuro bazen za dvorište.

Gre montažni bazeni za dvorište

Gre čelični bazen je lako instalirati, bez potrebe za bilo kakvim iskopavanjem. Prilagođava se svakom okruženju i njegova dugotrajnost je jedna od glavnih karakteristika.

Montira se bez upuštanja u zemlju, ali se lako može i ukopati. Konstrukcija bazena se postavlja isključivo na armiranu betonsku ploču debljine 15-20 cm. Prilikom montiranja obratiti pažnju da ima dovoljno prostora za podupirače koji zauzimaju 1 metar sa svake strane. Gornje ivice bazena su široke 15 cm, potporni kosnici tj. učvršćivači stranica su široki 12 cm.

Kod ovalnih bazena ravne stranice su stabilne uz pomoć podupirača i ne mogu da stoje bez njih. Okrugli bazeni imaju svoju samonosivost i nemaju potporne kosnike.

Bazen može da prezimi sa vodom ispod skimera, zatvorenim uduvačem i prekrivan zaštitnim prekrivačem.

Kompletnu ponudu Gre bazena iz našeg asortimana, možete pogledati OVDE.

Future pool bazeni 

Future pool bazeni predstavljaju jedan od najzastupljenijih vrsta otvorenih baštenskih bazena u Evropi. Više je razloga za to, a među najvažnijima su svakako ekonomična cena, brza izgradnja i izrazita dugovečnost uz minimalne izdatke po pitanju održavanja.

Što se tiče trajnosti ovog tipa bazena ona je jedino ograničena dužinom veka trajanja lajnera tj. PVC folije. Uz pravilnu upotrebu i kondicioniranje vode hemikalijama, vek trajanja lajnera je oko 10 godina.

Čelična oplata izrađena je od galvanizovanog čelika debljine 0,6mm za dubinu od 1,20m i 0,7mm za dubinu od 1,5m. Dodatno je zaštićen silikon-poliesterskim premazom.

Specijalni profilni elementi izrađeni su od poliranog tvrdog PVC-a za fiksiranje zida i lajnera sa ugrađenim tunelom za jednostavnu zamenu lajnera.

Unutrašnji deo bazena je izgrađen od specijanog UV stabilizovanog lajnera, koji je potpuno bezbedan po zdravlje premazane specijalnim aditivima koji mogu izdržati uticaj zračenja sunca, visoke temperature ali i stalnu izloženost hemijski tretirane vode.

U osnovnu opremu Future pool bazena spada: bazenska konstrukcija, elementi za cirkulaciju vode (mlaznice, skimer i slivnik), peščani filtracioni uređaj (pumpa i filter) i merdevine. Pored ovoga, moguće je ugraditi i mnogobrojnu dodatnu opremu poput podvodnog osvetljenja, grejanja vode, vodenih atrakcija, hidro i aero masažera i sl.

Future pool bazene možemo podeliti:

  1. Po obliku na okrugle i ovalne bazene
  2. Prema dubini na bazene sa dubinom 1.2 m i 1.5 m

Samo bazene okruglog oblika možemo montirati i nadzemno, do dubine 120 cm dok sve ostale tipove treba delimično ili potpuno ugraditi. Ovalne Future pool bazene dubine 1.2m treba ugraditi najmanje do 50% dubine, dok bazene dubine 1.5m do 75% dubine.