Montažni bazeni za dvorište

Bazeni sa čeličnom oplatom

 

Montažni bazeni su većinom sastavljeni iz čelične konstrukcije i unutrašnje obloge iz PVC folije, u pravilu nešto tanje (većinom 0,3 ili 0,5mm) koja je već fabrički zavarena po obliku bazena i koja se polaže u bazen.

Ovi bazeni se mogu postaviti na travnatu, peščanu ili betonsku podlogu. Većina montažnih bazena je slobodno stojeća, ali takođe mogu biti delimično ili u potpunosti upušteni.

Nadzemni bazeni se pretežno sastoje od toplogalvanizirane rebraste oplate, profilnih šina, PVC obloge tj. lajnera, spoljašnjeg ili unutrašnjeg skimera i filtera sa merdevinama. Postavljaju se na idealnu horizontalnu podlogu, najbolje na betonsku armiranu ploču. Na taj način ne može doći do deformacije bazena i neće biti blata oko bazena prilikom korištenja.

Vodu nije potrebno menjati tokom cele sezone, ukoliko se pravilno kondicionira sa hemikalijama i koristi filtracioni uređaj namenski za tu količinu vode i broju kupača.

Montažu takvog bazena može izvesti svako ko ima malo stručne spretnosti, sa nekoliko dobrih pomoćnika može se završiti za 1 dan.

Bez obzira da li je bazen upušten ili iznad zemlje, potrebno ga je prilagoditi bezbednom korišćenju, što podrazumeva postavku filtracione opreme na sigurno mesto, van okruženja dece.

Obično se kod manjih nadzemnih bazena oprema smešta u tehničkoj prostoriji.

U tehničkoj prostoriji se može postaviti:

  • uređaj za pročišćavanje (peščani ili kartušasti filter)
  • uređaj za grejanje vode toplotna pumpa, grejač, izmenjivač (ako se ugradi u montažni bazen)
  • električna oprema (razvodni orman sa osiguračima, transformator za rasvetu)
  • uređaj za dezinfekciju vode i hemikalije za kondicioniranje vode

Pre zime potrebno je bazen pripremiti tako što se u najčešći broj slučajeva bazen opere, prosuši i demontira, vrati u originalnu ambalažu i ostavi u prostor u kojem nema štetočina (miševa i pacova).

Filtracioni uređaj je potrebno otvoriti, filter isprati i prosušiti, iz pumpe ispustiti vodu i sve to upakovati na suvo mesto zaklonjeno od niskih temperatura.

 

Najbolje rešenje za vrele letnje dane koje možete obezbediti sebi i svojoj porodici.
Zabava kod kuće, za celu porodicu !

Osvežite se u bazenu u sopstevnom dvorištu, veliki izbor bazena i dodatne opreme.

Azuro i Gre bazeni

 

Porodični bazeni Azuro veoma su popularnih poslednjih nekoliko godina. Razlog tome je što su dizajnirani za upotrebu u dvorištu i nisu predviđeni samo za nadzemnu montažu, već mogu biti delimično ili u potpunosti ukopani. Najveća prednost ovih bazena je niska cena i jednostavna montaža. U našoj ponudi imamo bazene različitih oblika, dimenzija, dubina i boja lajnera. Oplata (zid) bazena je izrađena od nerđajućeg čelika, dvostruko galvanizovanog i lakirana antikorozivnim sredstvom.

Bazeni Azuro dobro podnose zimske vremenske uslove, te se s toga tokom zime ne demontiraju i ne sklanjaju, već se spremaju za zimu u skladu sa instrukcijama. Zahvaljujući zaštitnom laku sa kojim je zid premazan spolja, mogu i da se upuštaju u zemlju. Cink premaz štiti zidove od korozije, sloj od termoformiranog čelika obezbeđuje vodonepropusnost i elastičnost pod visokim pritiskom.

Gre čelični bazen je lako instalirati  bez potrebe za bilo kakvim iskopavanjem, prilagođava se svakom okruženju i njegova dugotrajnost je jedna od glavnih karakteristika ovih bazena. Montira se bez upuštanja u zemlju, a mogu se i lako ukopati.

Za vreme sezone promena vode nije potrebna, ukoliko se održava hemijskim sredstvima i  redovno koristi filtracioni uređaj. Bazen može da prezimi sa vodom ispod skimera, zatvorenim uduvačem i prekriven zaštitnim prekrivačem.

 

Azuro montažni bazeni

 

 

 

Bazen Azuro 3,6 x 0,9m SET

Bazen Azuro 3,6 x 1,07m SET

Bazen Azuro 4,6 x 0,9m SET

Bazen Azuro 4,6×1,2m SET A

Bazen Azuro 4,6 x 1,2m SET B

Bazen Azuro 5,5 x 1,2m SET

Bazen Azuro 5,5×3,7×1,2m SET

Bazen Azuro 7,3×3,7×1,2m SET

Bazen Azuro 9,16×4,6×1,2m SET

Pogledajte kompletnu ponudu Azuro montažnih bazena na našem WEB SHOP-u

 

Gre montažni bazeni

 

 

Bazen Gre 3,5 x 1,2m SET

Bazen Gre 4,6 x 1,2m SET

Bazen Gre 4,6 x 1,32m SET

Bazen Gre 5 x 3 x 1,2m SET

Bazen Gre 5 x 3 x 1,32m SET Drvo

Bazen Gre 5.5 x 1,32m SET

Bazen Gre 6,1 x 3,75 x 1,2m SET

Bazen Gre 6,1 x 3,75 x 1,32m SET

Bazen Gre 7,3 x 3,75 x 1,2m SET

Bazen Gre 7,3 x 3,75 x 1,32m SET

Bazen Gre 8 x 4,7 x 1,2m SET

Bazen Gre 8 x 4,7 x 1,32m SET

Bazen Gre 9,15 x 4,7 x 1,32m SET

Bazen Gre 10 x 5,5 x 1,32m SET

Pogledajte kompletnu ponudu Gre bazena na našem WEB SHOP-u

Futurepool bazeni

 

Futurepool bazeni predstavljaju jedan od najzastupljenijih vrsta otvorenih baštenskih bazena u Evropi. Više je razloga za to a među najvažnijima su svakako ekonomična cena, brza izgradnja i izrazita dugovečnost uz minimalne izdatke po pitanju održavanja.

Što se tiče trajnosti ovog tipa bazena ona je jedino ograničena dužinom veka trajanja PVC lajnera, koji je uz pravilnu upotrebu i kondicioniranje vode oko 10 godina. Zahvati na zameni dotrajalog PVC lajnera predstavljaju lak, brz i ekonomski prihvatljiv poduhvat, čime se vek trajanja produžava za daljih 10 godina. Bazenska konstrukcija se sastoji od nekoliko elemenata.

Čelična oplata izrađena je od galvanizovanog čelika debljine 0,6mm za dubinu od 1,20m, i 0,7mm za dubinu od 1,5m. Dodatno je zaštićen silikon-poliesterskim premazom.

Specijalni profilni elementi izrađeni su od poliranog tvrdog PVC-a za fiksiranje zida i PVC-lajnera sa ugrađenim tunelom za jednostavnu zamenu PVC-lajnera.

Unutrašnji deo bazena je izgrađen od specijanog UV stabilizovanog PVC lajnera koji je potpuno bezbedan po zdravlje premazane specijalnim aditivima koji mogu izdržati uticaj zračenja sunca, visoke temperature ali i stalnu izloženost hemijski tretirane vode.

 

europool slika

 

Futurepool bazeni se sastoje od osnovne opreme, u šta spada bazenska konstrukcija, elementi za cirkulaciju vode (uduvači, skimer i slivnik), peščani filtracioni uređaj (pumpa i filter), podvodni usisivač i merdevine. Pored ovoga, moguće je ugraditi i mnogobrojnu dodatnu opremu poput podvodnog osvetljenja, grejanja vode, vodenih atrakcija, hidro i aero masažera i sl.

 

Futurepool bazene možemo podeliti po osnovnim karakteristikama:

 

Samo bazene okruglog oblika možemo montirati i nadzemno, do dubine 120 cm dok sve ostale tipove treba delimično ili potpuno ugraditi.

Ovalne FUTUREPOOL bazene dubine 1.2m treba ugraditi najmanje do 50% dubine dok bazene dubine 1.5m do 75% dubine.

 

 

Nemački montažni bazeni sa čeličnom oplatom.

Future pool bazeni predstavljaju jedan od najzastupljenijih načina izgradnje otvorenih, baštenskih bazena u Evropi.