Sredstva za bistrinu vode

Flokulacija vode u bazenu

Filter ne može da prečisti sitne koloidne čestice koje plutaju u vodi bazena, kao što su npr. alge. Voda u bazenu će od tih materija postati poput opala i može se pročistiti samo pomoću sredstva za bistrenje vode, odnosno za stvaranje „pahulja“. Flokulacija vode u bazenu je proces uklanjanja vrlo sitnih čestica organskih i anorganskih čestica u vodi.

Čestice sa istim elektro nabojem se odbijaju jedna od druge i plutaju u vodi. Sredstva za flokulaciju su hemikalije koje, dodavanjem u vodu, neutrališu naboj ovih čestica, tako da se one spajaju (pretvaraju u pahulje) i postaju podobne za filtriranje.

Flokulant za stvaranje pahulja spaja sitne čestice u veće pahulje, koje se potom zadržavaju na filteru. Ovaj proces spajanja čestica, kada se dimenzije čestica nekoliko puta uvećaju, a potom natalože na dnu bazena, nazivamo flokulacijom.

 

Flokulant za bistrenje vode

Flokulant je hemijski preparat za bistrenje vode, koji vrlo brzo vezuje čestice i stvara velike pahulje podobne za filtriranje. Ovaj tečni preparat ima širok pH spektar dejstva. Hemijsko dejstvo ovog preparata je neutralno.

AQUAPAK

Sastav: polialuminijum-hidroksi-hlorid.

Doziranje: 200 ml – 400 ml na 10 m³ vode.

Kompletnu ponudu hemikalija za bazene, možete pronaći na našem web shop-u, samo jednim klikom OVDE.