Staklene mozaik pločice za bazene

Pločice za bazene

 

Kompanija Aquaplan doo vam predstavlja najveću kolekciju Nice art staklenih mozaika za bazene u zemlji i regionu.

Na ovoj stranici možete pogledati veliki izbor jednobojnog Elegance i Exclusive staklenog mozaika za bazene. Primena ove vrste mozaika se ogleda u oblaganju bazena, kuhinja, kupatila, parnih kupatila, tepidarijuma itd.

Staklene mozaik pločice koje imamo u ponudi nemaju tačkice na sebi (kao većina mozaika na našem tržištu). Pločice iz našeg asortimana su prve klase, sa finom završnom obradom. Ostale mozaik pločice koje poseduju tačkice, mogu napraviti problem prilikom fugovanja istih. Fug masa koja se nanosi na površinu pločica ispunjava tačkice i ostavlja tragove na staklenim pločicama. Vrlo često se dešava da bazen u koji uložite dosta novca ipak ne ispadne onako kako ste želeli, zbog sitnih belih mrlja na Vašem mozaiku.

Odabir savršenog mozaika za Vašu oazu mira, nije nimalo jednostavan zadatak. Pored vizuelne privlačnosti, stakleni mozaik mora biti i izdržljiv. Estetski aspekt nije jedini razlog zašto su mozaici popularni, bazeni obloženi mozaikom su takođe vrlo funkcionalni i zahtevaju minimalno održavanje u većini slučajeva.

Keramika je bila popularan izbor pločica za bazene u prethodnih nekoliko decenija. Međutim, mogućnosti dizajna i izbor boja vrlo su ograničeni kada su u pitanju keramičke pločice. Upravo iz tog razloga stakleni mozaik predstavlja savršenu alternativu keramičkim pločicama. Stakleni mozaik je vrlo svestran i dolazi u širokom spektru sjajnih boja i tekstura. Tokom protekle decenije, staklene mozaične pločice stekle su popularnost kao preferirani materijal za oblaganje bazena. Sve više arhitekata, dizajnera, izvođača bazena i vlasnika kuća odlučuje se za umetnost staklenih mozaika. Zahvaljujući neograničenoj paleti boja i raznovrsnosti dizajna staklenog mozaika, bazeni se mogu transformisati u umetnička remek-dela. Stakleni mozaik predstavlja revoluciju u čitavom konceptu dizajna bazena.

https://aquaplanshop.rs/page/kako-odabrati-plocice-za-bazen.html

Takođe na zahtev izrađujemo mozaike po želji u posebnoj nijansi boja sa određenim procentima količina boja iz našeg Nice art kataloga mozaika.

Stakleni mozaik za bazene ima dugu tradiciju u oblaganju svih tipova bazena. Zahvaljujući različitim bojama staklenog mozaika mogu se realizovati i najzahtevnije ideje arhitekata i investitora. Stakleni mozaik za bazene je izuzetno popularan kao obloga, predstavlja unikatno izražavanje i daje posebnu esenciju svakom posebnom objektu.

https://aquaplanshop.rs/page/kako-odabrati-plocice-za-bazen.html

Zadnjih nekoliko godina sve više se u oblaganju bazena koristi Kristalni mozaik, koji je karakterističan po tome što je na njegovoj poleđini tj. njegovoj zadnjoj strani zalepljena otporna folija koja je u boji mozaika. Kod takvih mozaika potrebno je obratiti pažnju da se prilikom lepljenja koristi isključivo dvokomponentni beli lepak, kao i da se stakleni mozaik obavezno fuguje sa dvokomponentnim fug masama.

Takođe, treba obratiti pažnju da kod termalnih voda, hidromasažnih bazena i parnih kupatila, mozaik se mora fugovati sa epoksidnom fug masom. Do čestog ispadanja pločica dolazi iz tog razloga što se zazor tj. prostor koji lepak nije zahvatio na poleđini pločica ispuni vodom i vremenom je odlepi. Takođe, treba vodi računa u stručnost keramičarskog osoblja, korišćenju adekvatnog alata, temperaturi pod kojima se izvode radovi i izbor elastičnog dvokomponentnog lepka.

https://aquaplanshop.rs/page/kako-se-ciste-plocice-u-bazenima.html

Standardni stakleni mozaik je u njegovom preseku iste boje i nema foliju koja ga boji, već je ceo u odabranoj nijansi. Najviše se treba obratiti pažnja da se mozaik za bazene isključivo koristi kaširan na papiru izuzev mozaika u Kristal seriji.

https://aquaplan.co.rs/staklene-mozaik-plocice-za-bazene/

Za sve nedoumice oko staklenog mozaika možete se obratiti našem dizajnerskom timu, kako bismo zajedno došli do idejnog rešenja za Vaš projekat.

 

Stakleni mozaik za bazene kristal W7107

Stakleni mozaik za bazene kristal W7106

Stakleni mozaik za bazene kristal W7104

Stakleni mozaik za bazene kristal W891

Stakleni mozaik za bazene kristal W795

Stakleni mozaik za bazene kristal W793

Stakleni mozaik za bazene kristal W791

Stakleni mozaik za bazene kristal W791

Stakleni mozaik za bazene S20

Stakleni mozaik za bazene Fluorescent B

Stakleni mozaik za bazene Fluorescent A

Stakleni mozaik za bazene F130 (L130)

Stakleni mozaik za bazene S22

Stakleni mozaik za bazene S25

Stakleni mozaik za bazene B39

Stakleni mozaik za bazene P64

Stakleni mozaik za bazene P63

Stakleni mozaik za bazene P53

Stakleni mozaik za bazene P37

Stakleni mozaik za bazene P35

Stakleni mozaik za bazene P30

Stakleni mozaik za bazene P08

Stakleni mozaik za bazene P07

Stakleni mozaik za bazene P01

Stakleni mozaik za bazene AKVAMARIN

Stakleni mozaik za bazene OCEAN

Stakleni mozaik za bazene DARK TAHITI

Stakleni mozaik za bazene CARIBI

Stakleni mozaik za bazene TIRKIZ

Stakleni mozaik za bazene NOMAD

Stakleni mozaik za bazene MALDIVI

Stakleni mozaik za bazene AZUR

Stakleni mozaik za bazene PULSE

Stakleni mozaik za bazene IMPULS

Stakleni mozaik za bazene LAZUR

Stakleni mozaik za bazene ARUBA

Stakleni mozaik za bazene POSEIDON

Stakleni mozaik za bazene ADVENTURE

Stakleni mozaik za bazene ELBRUS

Stakleni mozaik za bazene AKVAMARIN

Stakleni mozaik za bazene ZANZIBAR

Stakleni mozaik za bazene THERMA

Stakleni mozaik za bazene TASMANIA

Stakleni mozaik za bazene TAHITI BRILLIANT

Stakleni mozaik za bazene TROPICA

Stakleni mozaik za bazene THEOREMA

Stakleni mozaik za bazene TAHITI ICE

Stakleni mozaik za bazene TAHITI