Aquaplan Nice Art mozaik

Pločice od staklenog mozaika imaju široku primenu u građevinarstvu. Jedna od najpopularnijih primena jeste prilikom oblaganja betonskih bazena. Ni jedna druga obloga ne može istaći Vaš bazen kao staklene mozaik pločice.
U našoj ponudi imamo veliki broj jednobojnih i miks staklenih mozaika koji će biti pravo rešenje za sve Vaše ideje. Kompletnu ponudu možete pronaći klikom na sledeći LINK.

 

Staklene mozaik pločice koje imamo u ponudi nemaju tačkice na sebi (kao većina mozaika na našem tržištu). Staklene mozaik pločice koje imamo u ponudi su prve klase sa finom završnom obradom. Ostale mozaik pločice koje poseduju tačkice mogu napraviti problem prilikom fugovanja istih. Fug masa koja se nanosi na površinu pločica ispunjava tačkice i ostavlja tragove na staklenim pločicama. Vrlo često se dešava da bazen u koji uložite dosta novca ipak ne ispadne onako kako ste želeli zbog sitnih belih mrljica na Vašem mozaiku.

 

Prilikom oblaganja bazena staklenim mozaikom (a i drugih objekata koji su pod čestim uticajem vode) morate obratiti pažnju da koristite mozaik koji je nanešen na papir. Velika većina keramičara će negodovati prilikom lepljenja mozaika koji je nanešen na papiru, već će tražiti mozaik nanešen na mrežici (mesh).

 


KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU MOZAIKA NANEŠENOG NA PAPIRU I MREŽICI?


Ugradnja staklenog mozaika koji je zalepljen na mrežici i papiru se razlikuje. Kod vlažnih prostora u kojima je mozaik kontinuirano izložen uticaju vlage (tuševi, podovi, bazeniturska kupatilahidromasažni bazeni) isključivo se koriste mozaici koji su zalepljeni na papiru sa prednje strane.

Mozaik koji je kaširan sa zadnje strane mrežicom koristi se u uslovima u kojima on nije izložen kontinuiranom vlagom (suve prostorije, metroi, tepiradijumikupatilakuhinja, razni enterijer). Kod takvog mozaika treba voditi računa da se ne ugrađuje na mestima koja su veoma zahtevna, pogotovo kod bazena, iz razloga što se procenat površine koje lepak zahvata pločicu nije veči od 55%, dok u situaciji sa papirom lepak obuhvata pločicu 100% .

 

Staklene mozaik pločice

 

Takođe, treba obratiti pažnju da kod termalnih voda, hidromasažnih bazena i parnih kupatila, mozaik se mora fugovati sa epoksidnom fug masom. Do čestog ispadanja pločica dolazi iz tog razloga što se zazor tj. prostor koji lepak nije zahvatio na poleđini pločica ispuni vodom i vremenom je odlepi. Takođe, treba vodi računa u stručnost keramičarskog osoblja, korišćenju adekvatnog alata, temperaturi pod kojima se izvode radovi i izbor elastičnog dvokomponentnog lepka.

Ponudu staklenog mozaika, možete pogledati u našim maloprodajama u Zrenjaninu, Novom Sadu i Beogradu.

Prodaja staklenog mozaika Novi Sad – prodavnica se nalazi na adresi Partizanska 40. Radno vreme 10-16h.
Prodaja staklenog mozaika Beograd – prodavnica se nalazi na adresi Zrenjaninski put 98P. Radno vreme 10-16h.
Prodaja staklenog mozaika Zrenjanin – prodavnica se nalazi na adresi Branka Ćopića 1. Radno vreme 8-16h.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *