Solarno grejanje za bazene

OKU paneli

 

Sistem sa solarnim grejanjem sastoji se od solarnih panela i kontrolora. Solarni paneli se kače na kontroler koji meri temperaturu vazduha i temperaturu vode u bazenu. Kontroler je taj koji se stara da voda teče kroz solarne panele samo onda kada je moguće dobiti dodatnu toplotu od sunca. Solarno grejanje podrazumeva instalaciju solarnih apsorbera i upravljačkih elemenata, koji mogu da se povežu na već postojeći filtracioni sistem.

Standardni solarni kolektori za bazene iziskuju da veličina panela odgovara polovini površine bazena. Najbolje je veličinu panela optimizovati prema uputstvima proizvođača. Ugao pod kojim su paneli postavljeni mora uvek biti usklađen sa položajem sunca.

Instalacijom solarnog sistema za grejanje, sezona korišćenja otvorenih bazena se značajno produžava (sa uobičajenih 75 na 130 dana), dok se troškovi zagrevanja unutrašnjih bazena bitno smanjuju. Ukoliko su solarni paneli i filter na većoj udaljenosti, biće potrebna dodatna pumpa, i o ovom aspektu treba razmisliti kada se planira i postavlja sistem.

Solarno grejanje je efikasan i istovremeno ekološki vid grejanja. Instalacijom solarnog sistema dajete svoj doprinos očuvanju životne sredine.

Prednosti solarnih kolektora:

 – iskorištavaju toplotnu energiju sunca, pri čemu je sama energija besplatna i ekološki najprihvatljivija;Nedostaci solarnih kolektora:
– pošto zavise isključivo od sunčane energije, ne mogu biti jedini izvor grejanja, nego samo dopunski sekundarni;
– obezbeđuje najviše toplotne energije kada je ona najmanje potrebna (u letnjim mesecima);
– početna investicija je često tolika da se tokom veka trajanja solarnog sistema ne isplati.

Za zagrevanje bazena tokom prelaznog perioda i leta koriste se solarni paneli. Oni obezbeđuju zadovoljstvo korisnika uz niske troškove ulaganja. Solarni paneli povećavaju temperaturu vode u otvorenim i zatvorenim bazenimaOKU solarni paneli se uspešno primenjuju širom sveta i daju izvanredne rezultate.
Toplotna konverzija solarne energije predstavlja trenutno najzastupljeniji vid korišćenja obnovljivih izvora energije. Solarni OKU paneli koriste se za dogrevanje vode u bazenima u prelaznom i letnjem periodu, produžavajući sezonu kupanja.

Unutrašnji bazeni se moraju zagrevati u toku cele godine. Grejanje bazena uobičajnim načinima može dosta da košta i predstavlja teret za životnu sredinu. Zato je solarna energija najbolje rešenje. OKU solarni paneli su specijalno dizajnirani za ovakve situacije. Grejanje OKU solarnim panelima omogućava maksimalnu efikasnost i idealnu temperaturu za Vaš bazen.

Prednosti korišćenja OKU solarnog panela:
– Dogreva temperaturu vode u bazenima tokom prelaznog i letnjeg perioda
– Produžava sezonu korišćenja bazena
– Niski troškovi prilikom grejanja bazena

Odlike OKU solarnog panela:
– Visoka efikasnost
– Od nerđajućeg materijala
– Otporan na mrženjenje
– Moguće je hodanje po panelima
– Lako se postavlja
– Bazenska voda prolazi direktno kroz panele
– Otporan na hemikalije
– Otporan na bazensku vodu
– Jednodelan
– Nizak gubitak pritiska 0,003 bar/200l/h
– Protok 150-250l m2/h
– Prosečna težina 6kg/m2 – količina vode 6l/m2
– Testiran pritisak: 4,5 bar
– Radni pritisak do 1,2 bar – 40°C
– Najbolja perfomansa
– Temperatura: od -50°C do 115°C
– Moguće funkcionisanje sa bazenskom filter pumpom.

Ponudu opreme za solarno grejanje bazena možete pogledati u našim maloprodajnim objektima u Zrenjaninu, Novom Sadu i Beogradu.

Aquaplan prodaja opreme za solarno grejanje bazena Zrenjanin – adresa prodavnice Branka Ćopića 1. Radno vreme od 8-16h.
Aquaplan prodaja opreme za solarno grejanje bazena Novi Sad – adresa prodavnice Partizanska 40. Radno vreme od 10-16h.
Aquaplan prodaja opreme za solarno grejanje bazena Beograd – adresa prodavnice Zrenjaninski put 98P. Radno vreme od 10-16h.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *