Stakleni mozaik za kupatila

Dekorativne mozaik pločice za kupatila

 

Kupatila mogu postati mini banje u kući, uprkos njihovoj veličini, iako veliki prostori nude više mogućnosti. Ipak, od moćne tuš kabine do prostrane kadice, ne smemo zaboraviti jedan vrlo važan aspekt ovog objekta – atmosferu.
Prilikom gradnje kupatila, kvalitetne pločice su uobičajeni materijal za kojima svi teže, ali postoji jedan element koji može podići ceo rezultat na novi nivo – mozaik. Koriste se u terma i drevnim kupatilimamozaici se odlično uklapaju, savršeno su otporni na vlagu, izdržljivi i predstavljaju efikasno i lepo rešenje. Osim toga, kupatilu daju poseban osećaj luksuza bez obzira na stil i nude mnoštvo rešenja za dugoročnu dekoraciju prostora. Pogodno kupatilo u elegantnom domu može postati njegova kruna, naročito kada je ukrašena prekrasnim mozaicima koji mogu pokrivati delove ili prostoriju, ili celinu.

Klasična kupatila u francuskom stilu su izuzetno cenjena i predstavljaju favorite kod mnogih dizajnerima enterijera. Karakterišu se raskošnim korišćenjem klasičnih obrazaca, keramike i zidnih panela.
Ako imate sreće da imate prostrano kupatilo sa mnogo svetla uverite se da su vaši elementi besprekorni, klasični i da ima puno cveća i cvjetnih ornamenata. Što se tiče mozaika, može se i postaviti  na podu ili na gornjim delovima zidova i pružiti stariji i rafiniraniji osećaj na prostoru.
Za one koji žele više veličine u svojoj privatnoj banji, italijanske vile su dobra inspiracija. Sa mozaičnim delovima poda i zida koji reinterpretiraju drevne ukrasne delove, ovi prostori postižu bezvremenu, kraljevsku atmosferu i uzimaju vašu rutinu u čitav novi svet.
Plava je neizbežna kada govorimo o mediteranskom dizajnu, ali postoje obrasci koji se takođe dobro mešaju. Sa terakotnim podom, plavim mozaičnim zidovima i različitim bijelim i plavim pločicama, kupatilo može postati mesto za uobičajeno uživanje, savršeno dopunjeno kopčama prirodne kozmetike. Detalji cvetnog mozaika savršeno dopunjuju prostor.

Uz nekoliko izuzetaka eksplicitnih florala ili prilagođenih scena, na mediteranskim kupatilima dominiraju stilizovane pločice. Postoji bezbroj mogućnosti za dizajniranje prostora za kupatilo koji izaziva osjećaj antike, sjaja i prestiža.

Mnogi će se složiti da nema ničeg luksuznije od zlata. Pozlaćeni elementi su uobičajeni u kućnom dekoru, obično se nalaze u okvirima slike ili u malim akcentima, čineći unutrašnjost privlačnijom i prefinjenijom. Prelazak sa zlatom ne mora da klizi u kič, sve dok su druge boje i akcenti ozbiljno srušeni i kontrolisani. Naprotiv, postoji sofisticiranost koja može postići samo ovu plemenitu nijansu.


Napomena:


Ugradnja staklenog mozaika koji je zalepljen na mrežici i papiru se razlikuje.  Kod vlažnih prostora isključivo se koriste mozaici koji su zalepljeni na papiru sa prednje strane, dok se mozaik koji je kaširan sa zadnje strane mrežicom koristi se u uslovima u kojima on nije izložen kontinuiranom vlagom.

U našoj ponudi možete naći veliki broj različitih skala boja, ne računajući mešane boje:
– STANDARD stakleni mozaik dimenzija 20 x 20 mm. Razmak između fuga je 2 mm.
– EXTRA stakleni mozaik dimenzija 10 x 10 mm koristi se za slike od lomljenog stakla i unutrašnju dekoraciju zahtevnih površina.
Možemo ponuditi:
– originalne mozaike sa procentualnom količinom izmešanih boja
– sfumature sa izraženom gustinom mozaika na bilo kojoj visini
– ukrasne dekoracije i bordure u bilo kojoj boji i u preko 100 različitih dezena
– grafičke slike izrađene sa mozaik kockama od standardnog ili lomljenog mozaika (kompjuterska obrada)
Na sledećim linkovima možete pogledati naše kataloge:
Da bi pogledali naš Elegance katalog staklenog mozaika, kliknite na sledeći link (Elegance katalog).
Da bi pogledali naš Exclusive katalog staklenog mozaika, kliknite na sledeći link (Exclusive katalog).

Ponudu staklenog mozaika, možete pogledati u našim maloprodajama u Zrenjaninu, Novom Sadu i Beogradu.

Aquaplan prodaja staklenog mozaika Novi Sad – prodavnica se nalazi na adresi Partizanska 40. Radno vreme 10-16h.
Aquaplan prodaja staklenog mozaika Beograd – prodavnica se nalazi na adresi Zrenjaninski put 98P. Radno vreme 10-16h.
Aquaplan prodaja staklenog mozaika Zrenjanin – prodavnica se nalazi na adresi Branka Ćopića 1. Radno vreme 8-16h.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *