Najbolji materijal za sauna klupe

Autor teksta: Dejan S.

Prilikom izrade saune, kao što je veoma bitno da vodite računa o odabiru lamperije kojom će sauna biti obložena, isto tako potrebno je voditi računa i o odabiru drveta za klupe.

Sigurno se pitate da li se sauna može napraviti od domaćih materijala? Može, ali mi to ne praktikujemo, iz razloga što postoje materijali koju su namenski proizvedeni baš za saunu. Za izgradnju saune koristimo najkvalitetnije materijale, koje uvozimo sa severa Evrope, iz Finske, Estonije i Švedske.

 

Izrada sauna Aquaplan Beograd

Finska sauna sa slanim zidom i klupama izrađenim od Abaši drveta.

Najbolji materijal za sauna klupe – Abaši drvo 

Abaši  je afričko belo drvo, čije je prirodnoj stanište u zapadnoj i centralnoj Africi. Drvo je poznato pod zajedničkim nazivima afričko belo drvo, abachi, obeche (u Nigeriji), wawa (u Gani), ayous (u Kamerunu) i sambawawa (u Obali Slonovače).

Ovo specifično, nežno tropsko drvo iz Afrike ima boju svežeg planinskog mleka. Drvo je veoma prijatno na dodir i ima prelepu glatku i finu strukturu. Veoma je lagano, mekano i vazdušasto. Nema čvorove i smolu, što doprinosi ekskluzivnom dizajnu same saune. Sauna od ove vrste drveta pleni svojim izgledom i one najprobirljivije. Od abaši drveta rade se kompletne saune, a najviše se koristi za klupe, naslon i ogradicu za peć u sauni.

Klupe od Abašija su poznate po veoma dobrim termoizolacionim sposobnostima, zbog cega se njihova povrsina ne pregrejava i shodno tome ne izaziva opekotine. Kada je temperatura u sauni 90-110°C, temperatura površine Abaši klupe ne prelazi 40°C. Izborom ovakvog materijala obezbeđuju se dugovečnost i kvalitet jedne saune.

Finske saune sa klupama od Abaši drveta

Abaši drvo je najbolja opcija među materijalima koji se koriste za izradu sauna klupa, naslona i ogradice za peć.

Izrada sauna po meri i želji!

Ukoliko želite da investirate u vaše zdravlje i dobro raspoloženje, ako imate prostora u kući koji biste želeli da pretvorite u saunu i ako je vreme provedeno u sauni vaš omiljeni deo posete wellness i spa centru, pravo je vreme da unesete to dobro i opuštajuće iskustvo u vaš dom.

Bez obzira na kvadraturu, svaki deo vašeg stana, kuće ili poslovnog prostora, možete pretvoriti u jedinstveni wellness kutak sa unikatnom finskom saunom ili infracrvenom kabinom.

Sve što je potrebno da uradite, jeste da pronađete odgovarajući prostor u kući koji biste želeli da pretvorite u saunu, a naši dizajneri i projektanti će pronaći idealno rešenje za vas. Iza nas stoji iskustvo od preko 20 godina, mnogobrojne reference najelitnijih ugostiteljskih, sportskih, wellness i spa objekata u Srbiji (reference možete pogledati OVDE).

Posetite našu internet prodavnicu, samo jednim klikom OVDE.

 

Aquaplan prodavnice se nalaze na sledećim adresama:
• Zrenjanin, Branka Ćopića 1
• Beograd, Zrenjaninski put 98P
• Novi Sad, Partizanska 40

Kontakt telefon:
☎ 062 484 906
☎ 062 486 906
📩 prodavnica@aquaplan.rs

 

Napomena:

Preduzeće Aquaplan doo polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje na svom portalu kao i svim tekstovima i sopstvenim video tutorijalima. Neovlašćeno korišćenje bilo kojeg dela sajta aquaplanshop-a bez dopuštenja vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem autorskih prava Aquaplan-a i podložno je sudskoj tužbi. Svako neovlašćeno kopiranje, montiranje, prikazivanje i javno izvođenje bez saglasnosti autora najstrože je zabranjeno i kažnjivo po zakonu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *