Oprema za aroma terapiju

Značaj eteričnih ulja

 

Eteričnim uljima se pojačava delovanje masaže, akupresure i bioenergije. Neophodno je da budu visoko kvalitetna, čista biljna bez hemijskih dodataka (na papiru ne ostavljaju mastan trag, veoma su isparljiva, uglavnom su lakša od vode) jer veoma brzo prodiru u krvotok i dalje se prenose po čitavom organizmu (prirodno ulje je aktivnije od sintetički proizvedenog i izaziva manje nepovoljnih reakcija). Ovo je jako važno jer svestranost njihovog delovanja na organizam izdvaja aromaterapiju i eterična ulja koja se koriste od nekih drugih metoda.

Delovanjem na poremećene aktivnosti (eterična ulja imaju antibakterijska, antimikrobska i antivirusna svojstva, napadaju klice, ali ne oštećuju tkiva) uspostavlja se ravnoteža u funkcioisanju organa. Svako ulje ima višestruko dejstvo, otuda velika efikasnost aromaterapije, ni jedno ne utiče samo na jednu bolest ili tegobu. Lavanda je antiseptik ali istovremeno ublažava umor i depresiju, poboljšava raspoloženje (miris eteričnih ulja može da utiče na stanje uma putem mirisnog trakta, sićušni molekuli mirisa deluju na centralni nervni sistem izazivajući psihičko-psihološku reakciju), pomaže kod glavobolje i migrene. Ulje tamjana povećava krvni pritisak, ali u isto vreme deluje umirujuće, smiruje kašalj i pomaže kod astme.

Eterična ulja prodiru izuzetno brzo kroz kožu, najpre u masne delove kože a zatim kroz ostale slojeve i tako dopiru u krvotok, apsorbuju se za 20 do 70 minuta.

Eterična ulja utiču na jačanje imuniteta i održavanje zdravlja kako kod zdravih osoba koje žele da spreče pojavu gripa i raznih infekcija tako i kod onih koji su oboleli kako bi se što pre osećali dobro.

U našoj ponudi imamo nekoliko vrsta eteričnih ulja za aroma terapiju :

Eterično ulje limun

Eterično ulje narandža

Eterično ulje bor

Eterično ulje nana