Oprema za održavanje bazena

Rekviziti za čišćenje bazena

 

Pored hemijskog tretmana vode, osnovna obaveza svake osobe koja poseduje bazen jeste čišćenje bazena. Potrebno je mnogo sati održavanja na godišnjem nivou, naročito tokom letnjeg perioda, kako bi vaš bazen bio čist i spreman za korišćenje. Oprema za održavanje bazena vrhunskog kvaliteta, klikni OVDE.

Posetite naš youtube kanal, samo jednim klikom OVDE.

Postoji nekoliko jednostavnih koraka koji bi trebalo da budu deo vaše rutine. Kada je reč o održavanju bazena, imajte na umu tri osnovna elementa: cirkulacija, čišćenje i hemija.

Cirkulacija:

  • Uključite pumpu za filtraciju bazena 4-8 sati dnevno
  • Isprerite i očistite filtacioni uređaj ako je pritisak iznad 1 bara
  • Očistite korpicu skimera od krupne nečistoće.

Čišćenje:

  • Svakodnevno četkajte zidove, stepenice, merdevine i mesta slabije cirkulacije
  • Usisavajte bazen ručno jednom nedeljno ili uz pomoć automatskog usisivača – robota.

Hemija:

  • Testirajte vodu 1-2 puta nedeljno
  • Uravnotežite pH i alkalnost vode
  • Održavajte nivoe sredstva za dezinfekciju, tj hlora u optimalnom opsegu
  • Kada se bazen koristi intenzivno i kada su visoke spoljašnje temperature, po potrebi uradite šok hlor tretman svake dve nedelje.

Oprema za održavanje bazena obuhvata čitav niz dodatne opreme, odnosno rekvizite kao što su: četke za alge i četke za čišćenje bazena, mrežice za skupljanje lišća, plutajuće dozatore za tablete, termometre, sunđere za ribanje bazena itd.

Četke za alge i četke za čišćenje bazena su nezaobilazni rekviziti u održavanju higijene bazena. Njima se čiste zidovi i pod bazena na koji se mogu taložiti alge ili druge nečistoće. Postavljaju se na teleskopsku dršku i pogodne su za čišćenje zidova i podova bazena, kao i fuga na mozaiku. Četkama se čisti linija vode, koja se vremenom stvori od algi i masnoća koje se talože u bazenu. Četke manjih dimenzija su idealne za čišćenje uglova i teško pristupačnih delova bazena.

Kako očistiti bazen od algi, možete pročitati OVDE.

Pomoću mrežica za skuplanje lišća možete ukloniti lišće koje pluta na površini vode, kao i druge nečistoće sa dna bazena. Postoje plitke i duboke mrežice za bazene. Plitke (površinske) mrežice služe da se pokupi nečistoća koja pluta po površini vode, dok se duboke koriste ako je nečistoća u vodi na određenoj dubini, ili u slučaju da neki teži predmeti, koji završe na dnu bazena, mogu da se izvade.

 

Plutajući dozator za tablete pluta na površini vode i rastvara tablete hlora ili kombinovane tablete za bazen. Ima na sebi mogućnost podešavanja brzine otapanja tableta. Postoje dozatori namenjeni za 20g tablete i dozatori za 200g tablete.

Kompletnu ponudu dozatora za tablete od 20g i 200g, možete pogledati OVDE.

Tamo gde linija vode dolazi u kontakt sa bazenskim lajnerom ili staklenim mozaikom na samoj liniji vode, usled UV zračenja i nečistoće može se formirati zeleni ili smeđi trag. Za čišćenje ove vodene linije najbolje je koristiti poseban sunđer namenjen za ribanje zidova bazena.

 

Termometar predstavlja praktičan dodatak za vaš bazen, kako biste uvek imali uvid u trenutnu temperature vode u bazenu. Postoje nekoliko različitih modela termometara, od slatkih životinjica koje će oduševiti vašu decu do klasičnih modela koji idu uz svaki dizajn enterijera.

Kompletnu ponudu termometara za bazen, možete pogledati OVDE.

Jedva čekate da zaronite u svoj bazen ovog leta? Onda se odlučite za bezbrižno održavanje bazena tako što ćete naručiti sve što vam je potrebno od opreme za bazene na našem WEB SHOP-u!

 

Naše prodavnice se nalaze na sledećim adresama:
• Zrenjanin, Branka Ćopića 1
• Beograd, Zrenjaninski put 98P
• Novi Sad, Partizanska 40

Kontakt telefon:
☎ 062 484 906
☎ 062 486 906
📩 prodavnica@aquaplan.rs