Za javnu upotrebu

Tramboline i fitness

 

U svetu je rastući trend korišćenja trambolina u raznim fitness programima.

Pogodnosti i benefiti koje tramboline nose po naše zdravlje su mnogobrojni i svakim danom sve više ljudi to uviđa.

Aquaplan Vam nudi „Akrobat Speed Bouncer“ tramboline namenjene isključivo za ovakve prilike. Ova trambolina je namenjena za intenzivno vežbanje, a za veći raspon vežbi dodate su i ručke koje se mogu skinuti. Posebna elastična struktura omogućuje vrlo intenzivno skakanje.

Dno nogu je opremljeno gumenim čepovima,koji osiguravaju da je trambolina veoma stabilna i da osigurava protivkliznost na svim površinama.

Aerobic Speed Bouncer trambolina je pogodna za sve uzraste.

 

Skakanje na trambolini se pridružuje listi stvari koje nose posebno izražajne benefite po naše zdravlje. Nova studija Američkog saveta za vežbanje (ACE) otkrila je da skakanje na trambolini manje od 20 minuta dnevno isto dobro za Vas kao trčanje, ali se osećate mnogo bolje i zabavnije.

Istraživači su grupi od 24 studenta dali mini trambolinu i snimili ih u 19-minutnom video zapisu sa trambolinom. Svaki minut su merili brzinu otkucaja srca skakača i potrošnju kiseonika. Utvrđeno je da je korišćenje tramboline daje slične efekte kao što su trčanje, biciklizam ili igranje fudbala, košarke i sličnog. Kada su ispitanici pitani kako se osećaju posle tako intenzivnog treninga, svi su odgovorili da imaju osećaj kao da su odradili jedan laganiji trening. Upravo to govori o pogodnosti korišćenja trambolina.

Pored toga što su zabavne, čuvaju naše zglobove i unapređuju naše zdravlje. Tramboline apsorbuju šok na Vaše zglobove, i samim tim su mnogo prijatnije nego trčanje po pločniku ili zemlji gde je opterećenje na naše zglobove veliko.