Za javnu upotrebu

Tramboline i fitness

 

Poslednjih nekoliko godina, primetan je nagli porast korišćenja trambolina u raznim fitness programima. Benefiti i pogodnosti koje tramboline nose po naše zdravlje su mnogobrojni i svakim danom sve više ljudi to uviđa.

Aquaplan Vam nudi „Akrobat Speed Bouncer“ tramboline namenjene isključivo za ovakve prilike. Ova trambolina je namenjena za intenzivno vežbanje, a za veći raspon vežbi dodate su i ručke koje se mogu skinuti. Posebna elastična struktura omogućuje vrlo intenzivno skakanje.

Dno nogu je opremljeno gumenim čepovima, koji daju stabilnost i osiguravaju protivkliznost na svim površinama.

Aerobic Speed Bouncer trambolina je pogodna za sve uzraste.

 

 

 

Nova studija Američkog saveta za vežbanje (ACE) oktrila je da 20-ak minuta skakanje dnevno na trambolini, ima podjednako dobar efekat za ljudski organizam kao i trčanje. Takođe, nakon skakanja korisnici su se osećali mnogo bolje i prijatnije.

Istraživači su grupi od 24 studenta dali mini trambolinu i snimili ih u 19-minutnom video zapisu sa trambolinom. Svaki minut su merili brzinu otkucaja srca skakača i potrošnju kiseonika. Utvrđeno je da je korišćenje tramboline daje slične efekte kao što su trčanje, biciklizam ili igranje fudbala, košarke i sličnog. Kada su ispitanici pitani kako se osećaju posle tako intenzivnog treninga, svi su odgovorili da imaju osećaj kao da su odradili jedan lakši trening. Upravo to govori o pogodnostima korišćenja trambolina.

Pored toga što su zabavne, čuvaju naše zglobove i unapređuju naše zdravlje. Tramboline apsorbuju šok na Vaše zglobove, i samim tim su mnogo prijatnije nego trčanje po betonu ili zemlji gde je opterećenje na naše zglobove veliko.