Način korišćenja toplih klupa

Ergonomske komforne tople klupe

Tople klupe u SPA centrima su mesto gde ćete provesti najlepše trenutke u priči sa prijateljima.

Izum koji potiče iz rimskog doba predstavlja anatomske kamene stolice koje greju i izuzetno opuštajuće deluju na telo. Stari Rimljani su na toplim klupama provodili najviše vremena, bili su opušteni, razgovarali i igrali se u društvenim igrama. Tajna je bila u tome što su zidovi napravljeni od kamena obloženih pločicama ili mermerom i greju na oko 37-39 ° C, oko normalne telesne temperature. To je postignuto kroz to što telo emituje onoliko toplote koliko prima, tako da potrošnja energije bude minimalna. Jača imuni sistem bez opterećenja cirkulacije tela i omogućava lečenje i prevenciju bolesti.

U rimsko kupatilo u kom se nalaze tople klupe se ulazilo iz svlačionice u kojoj se korisnici pripremaju za parno kupatilo. U modernom dobu tople klupe još uvek znače mesto za unutrašnji mir. Preporučuje se za ublažavanje stresa i obnavljanje tela kako za mlade tako i za starije osobe. Tople klupe su u drevna vremena bile napravljene od mermera i grejane vatrom, služile su za opuštanje rimskih vladara.

Tople klupe su osnovni deo profesionalnih SPA i wellness centara. Glavna funkcija danas je opuštanje mišića i celog tela, a posebno pre i posle korišćenja đakuzija, saune i parnog kupatila.