Kako izabrati hidromasažni bazen?

Opuštanje u kućnom hidromasažnom bazenu je efikasan način za oslobađanje od napetosti iz svih mišićnih grupa, poboljšava dobrobit i jačanje zdravlja. Svaki hidromasažni bazen koji je predviđen za postavljanje na pripremljenu podlogu na otvorenom ili zatvorenom prostoru zahteva dovod električne energije, vode i slivnik za njegovo pražnjenje.

Hidromasažni bazen možete postaviti u kući ili stanu, na terasi i u dvorištu. Ovo će omogućiti svim članovima porodice da uživaju u slobodnom vremenu bez trošenja novca na posete salonima i spa centrima.

 

Koje su prednosti hidromasažnih bazena?

Među glavnim prednostima korišćenja hidromasažnih uređaja su sledeće:

-zahvaljujući funkciji zagrevanja vode, postoji lekovito dejstvo na mišićno-koštani sistem a sama topla voda ublažava grčeve i upale.

-usmereni mlaz vode iz mlaznica omogućavaju vam da masirate različite delove tela, povećate elastičnost kože i tonus mišića.

Pozitivan efekat korišćenja hidromasažnog bazena oseća se nakon prvog kupanja, umor nestaje i podiže se raspoloženje. Hidromasažne bazene mogu koristiti kako odrasle osobe, tako i deca pod nadzorom odrasle osobe.

 

Da bi investicija kupovine hidromasažnog bazena imala maksimalnu opravdanost, važno je izabrati pravi i odgovarajući model i proizvođača. Pre svega, odaberite odgovarajuću dimenziju bazena i vodite računa da li je moguće da takvu dimenziju unesete na željeno mesto. Izbor veličine hidromasažnih kada zavisi od namene i površine koja je dostupna za njihovo postavljanje. Ako je odabrana veća prostorija za postavljanje hidromasažnog bazena, možete se odlučiti i odabrati kompaktnije modele 200 x 200cm za 5 osoba . Takve dimenzije će biti dovoljne za opuštanje i uživanje u hidromasaži za vašu celu porodicu a imaćete i potpuni komfor i slobodu prostora prilikom korišćenja.

Na sledećem linku pogledajte vrste hidromasažnih bazena koje imamo u ponudi:

Hidromasažni bazeni

Ovi prenosivi đakuzi se mogu nalaziti i u zatvorenom i u otvorenom prostoru a odlikuje ih brza ugradnja tj. postavka: nema potrebe za ugradnjom hidromasažnog bazena u podnu površinu tj u zemlju, dovoljno je izabrati ravnu i čvrstu površinu obloženu pločicama radi lakšeg održavanja. Ako želite, uvek možete premestiti vaš đakuzi na novu lokaciju pogotovo što nakon korišćenja nakon upotrebe u zatvorenom prostoru nakon duge zime možete izneti bazen na spoljašnju terasu i uživati u svežem vazduhu i na suncu.

Proizvođač Hans Craft poseduje kompaktne modele hidromasažnih  bazena čiji su modeli za 3 i 5 osoba najprodavaniji na tržištu. Neki modeli hidromasažnih bazena poseduju i daljinsko rukovanje preko pametnog telefona ili tableta.

Spa centri i saloni izađuju hidromasažne bazene za koje je neophodno da se vodi računa o vrsti dezinfekcije i brzine filtracije zbog velikog broja korisnika i zahtevaju dostupnu  instalaciju svakog trenutka kako bi se moglo obavljati redovno održavanje.

Kako bi se osiguralo da hidromasažni bazen nesmetano funkcioniše, preporučuje se da obezbedite konstantno ujednačen napon električne energije i njeno bezbedno priključenje.

Prilikom odabira hidromasažnog bazena uzmite u obzir i sledeće važne parametre:

-oblik hidromasažnog bazena

-materijal od kog je napravljena unutrašnjost i obloga

-vrsta sedišta i njihov broj

Najčešće su to kvadratni, okrugli i pravougaoni dizajni. Bez obzira na odabrani oblik, važno je osigurati pristupačnost ka samom đakuziju, bezbedan ulazak i izlazak kao i ostaviti dovoljno prostora za održavanje.

Sedišta u bazenu mogu biti za sedenje i ležanje. Ako će koristiti više osoba istovremeno, važno je da svi udobno sede i ne smetaju jedno drugome a u hidromasažnom bazenu uvek možete promenuti položaj i probati i neko drugo sedište sa drugačijom masažom.

I na kraju,pri izboru obratiti pažnju na mlaznice ugrađene u model.

Postoji nekoliko vrsta mlaznica:

-vazdušne mlaznice

-hidromasažne mlaznice

-kombinovane

Mlaznice vazdušne masaže oslobađaju mlazove vazduha pod pritiskom. Kao rezultat toga, imate efekat da voda u đakuziju počinje da ključa pod uticajem vazdušnih mehurića iz kompresora- blovera.

Hidromasažni mlazovi kombinuju strujanje vazduha i vode.

Intezitet masaže zavisi od snage mlaznica instaliranih u hidromasažni bazen. Najprikladniji modeli imaju mogućnost podešavanja protoka vode u mlaznicama a mogu se i potpuno zatvoriti.

Pravilno odabran hidromasažni bazen biće vredna alternativa odlaska u spa salone i spa centre, pa ne bi trebali da štedite na njegovom kvalitetu. Modeli poznatih marki, poput HANS CRAFT-a, trajaće mnogo godina bez potrebe za skupim održavanjima i popravkama.

Takođe svi Evropski proizvođači imaju brzu dostavu svih rezervnih delova i dobru tehničku podršku.

Na sledećem grafičkom prikazu su predstavljene prednosti odabira naših hidromasažnih bazena

Naše prodavnice bazenske opreme se nalaze na sledećim adresama:

Novi Sad – Partizanska ulica br. 40                                   radno vreme  10-16h

Beograd –  Krnjača  Zrenjaninski put 98P                        radno vreme  10-16h

Zrenjanin –  Branka Ćopića 1                                             radno vreme  08-16h

 


Napomena:

Preduzeće Aquaplan doo polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje na svom portalu kao i svim tekstovima I sopstvenim video tutorijalima. Neovlašćeno korišćenje bilo kojeg dela sajta aquaplanshop-a  bez dopuštenja vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem autorskih prava Aquaplan-a i podložno je sudskoj tužbi. Svako neovlašćeno kopiranje, montiranje, prikazivanje i javno izvođenje bez saglasnosti autora najstrože je zabranjeno i kažnjivo po zakonu.