Infracrvena kabina

Infracrvena sauna

 


Istorijat


Početkom 19. Veka Dr. John Harvey Kellogg sa univerziteta Mičigen sastavio je “električnu svetlosnu kabinu” sačinjenu od sijalica, tačno u vreme kada su izmišljene sijalice (koje su emitovale dosta kratkog infracrvenog svetla). Interesantan podatak je da nakon što je predstavio svoj pronalazak na svetskom sajmu u Čikagu, nemački preduzetnik je video uređaj, replicirao dizajn i prodao ga širom planete zbog svojih moćnih sposobnosti isceljenja.


Fotobiomodulacija


Mehanizam kojim infracrvene saune funkcionišu nazivaju se fotobiomodulacija.
Prema kvantnoj fizici, molekuli mogu biti stimulisani specifičnim svetlosnim frekvencijama. (Što je veća frekvencija svetlosti, to je veća energija koju nosi). „Stimulisani“ molekul potom prolazi kroz proces oslobađanja energije i povratka u svoje normalno stanje, obično u vidu svetlosti sa nižim frekvencijama.
Fotobiomodulacija je kada živi organizmi koriste ovaj proces.


Opširnije o infracrvenim saunama

Radiant infracrvene kabine

Harvia Radiant – Investirajte u Vaše blagostanje


Infracrvena kabina Radiant radi na principu direktnih termičkih radijatora koji emituju infracrvenu toplotu. Ova vrsta toplote je veoma slična onoj koju proizvodi sunce. Infracrvena toplota Vam pruža sveobuhvatan osecaj opuštanja I osveženja.

Grejni elementi infracrvene kabine proizvode suvu dugačku talasnu toplotu. Toplota utiče ne samo na površinu kože već zalazi duboko kroz nju, a to Vam pruža nekoliko pozitivnih efekata. Stimuliše protok krvi, opušta mišiće, spaljuje kalorije, olakšava stres i opušta i fizički i mentalno.


Tehničke informacije

Infracrvena kabina Harvia Radiant dolazi sa jasnim uputstvima za instalaciju, čime se kabina lako postavlja. Infracrvena kabina može se instalirati u bilo kom suvom prostoru, na primer u spavaćoj sobi. Vreme rada i temperatura infracrvene kabine podešavaju se pomoću jednostavnog kontrolnog panela. Radiant je spreman za upotrebu za manje od deset minuta nakon uključivanja. Svetla se takođe mogu uključiti sa kontrolne table.
Infracrvene kabine su izrađene od hemlock drveta, prijatnog mirisa, svetle boje vezane za bor. Spoljna površina je furnir tamnog oraha.
 
Infracrvene kabine imaju moderan dizajn i puno staklenih površina. Veliki elementi za grejanje postavljeni su tako da dugotrajna toplota utiče na sve delove tela. Pošto kabina može izazvati intenzivno znojenje, klupe i pod treba zaštititi, npr. sa peškirom. Klupe se mogu skidati za čišćenje.

Infracrvena toplota ne proizvodi štetno zračenje. Međutim, zbog trenutnog povećanja temperature tkiva izazvane toplotom, konsultujte svog lekara pre korišćenja infracrvene kabine ako ste trudni ili imate zdravstvene probleme.


Harvia pločasti infracrveni grejač

Karbonski infracrveni radijator je grejni element sačinjen od karbonskih (grafitnih) vlakana koji se zagreva u momentu kada struja prolazi kroz vlakna. Može se instalirati preko panela s obzirom da je debljine svega 4mm.
Pločasti infra grejač je tanak karbonski grejač, koji se brzo zagreva kako struja protiče kroz njega.
Uz pomoć Harvia opreme koju imamo u ponudi, vrlo lako možete da izgradite svoju ličnu infracrvenu kabinuInfracrveni sistem se sastoji od infracrvenih radijatora i Griffin Infra kontrolne jedinice.
Infra grejač je namenjen za zagrevanje saune. Nije dozvoljena njegova primena u druge svrhe.

Tradicionalna sauna koristi toplotu da zagreje vazduh, koji dalje zagreva Vaše telo. Infracrvena sauna zagreva Vaše telo direktno bez zagrevanja vazduha oko Vas, infracrvena sauna koristi nevidljivo svetlo neposredno ispod crvenih svetlosnih frekvencija da prodre i zagreje tkiva direktno, do dubine od 3,5 cm kroz kožu u telo .Tretmani u infracrvenoj sauni imaju umirujući efekat na nervni sistem, pomažu kod nesanice, pospešuje se koncentracija, jača imunitet i brobra protiv virusa i infekcija.

Znojenje je jedan od najefikasnijih načina da se eleminišu toksini, čineći ga najvažnijim delom detoksikacije. U poređenju sa tradicionalnim finskim saunama , infracrvene saune Vam omogućavaju da eleminišete oko sedam puta više toksina. Ukoliko poželite da Vam izradimo saunu baš po Vašoj meri na našem sajtu možete pronaći sve potrebne informacije. Naši projektanti ce Vam izaći u susret, I zajedno ćemo pronaći rešenje za Vašu saunu po meri.

Terapija infracrvenom saunom podstiče relaksaciju tako sto pomaže da se u Vašem telu izbalansira kortizol, primarni stresni hormon u telu. Temperatura koju stvara sauna će pomoći da se relaksiraju mišići I oslobodi napetost u celom telu, omogućavajući Vam da se opustite I oslobodite stresa. Još jedan od benefita infracrvene saune jeste povećanje cirkulacije I opuštanja mišića, što posebno godi osobama sa bolovima u zglobovima. Toplota koja se generiše u infracrvenim saunama će podići temperaturu Vašeg tela, što dovodi do ubrzanog rada srca – identični ubrzani rad srca možete osetiti I prilikom fizičkog napora, odnosno vežbanja. Kada se Vaše telo više napreže da spusti telesnu temperaturu, ili da održi korak sa ubrzanim radom srca, Vaše telo će trošiti više kalorija, što će dovesti do gubitka telesne mase. U članku, pod nazivom “Efekat znojenja”, u časopisu Američkog lekarskog udruženja zaključeno je da boravak od 30 minuta u infracrvenoj sauni može da sagori oko 600 kalorija. Dok toplota infracrvenih sauna povećava Vašu telesnu temperaturu, takođe će se u isto vreme ubrzavati I Vaša cirkulacija. Konstantni boravak u infracrvenim saunama, mogu stimulisati protok krvi, poboljšati oporavak mišićnog tkiva, I umanjiti bol I zapaljenja usled intezivnog vežbanja. Tehnologija infracrvene saune može pomoći u pročišćavanju kože eliminacijom toksina iz pora, a povećana cirkulacija rezultira čistijim, mekšim I zdravijim izgledom kože.

Tretmani sa infracrvenim saunama mogu biti dostupni na nekoliko nivoa: Ovi različiti nivoi predstavljaju različite veličine infracrvenih talasnih dužina I odnose se na intenzitet tretmana.


Izrada sauna po meri


Aquaplan je kompanija koja se bavi izradom sauna po meri. Radimo po principu sauna ključ u ruke. Iza nas stoji iskustvo od preko 20 godina, mnogobrojne reference najelitnijih hotelskih, sportskih i ostalih objekata u Srbiji (reference možete pogledati ovde).  Prilikom izbora sauna za Vaš dom ili poslovni prostor pružamo  Vam opciju da u konsultaciji sa našim projektantima pronađete idealno rešenje za Vašu saunu po meri. Izrađujemo sve tipove sauna I obezbeđujemo Vam širok asortiman najkvalitetnijih I najpovoljnijih proizvoda za saunu u regionu.

Za više informacija je najbolje da nam se obratite putem telefona na 023/515-442 ili na 062/484-906.

Ponudu opreme za saune možete pogledati u našim maloprodajnim objektima u Zrenjaninu, Novom Sadu i Beogradu.

Prodaja opreme za saune Zrenjanin – adresa prodavnice Branka Ćopića 1. Radno vreme od 8-16h.
Prodaja opreme za saune Novi Sad – adresa prodavnice Partizanska 40. Radno vreme od 10-16h.
Prodaja opreme za saune Beograd – adresa prodavnice Zrenjaninski put 98P. Radno vreme od 10-16h.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *