Filterski setovi Filtrinov

Filtraciona jedinica za bazene Filtrinov MX18

 

Ukoliko posedujete bazen bez filtracionih uređaja, ova filtraciona jedinica je pravo rešenje za Vas. Osnovni zadatak ove filtracione jedinice jeste da čisti bazen od nečistoća, vrši pravilnu cirkulaciju vode i daje jedinstveno rešenje bez specijalnih građevinskih radova. Filtrinov MX18 za filtriranje upravlja vašim sistemom filtracije bazena i prilagođen je svim bazenima sa maksimalnom zapreminom do 80m3 ili okvirno 9m dužine. Vrlo je jednostavan za montiranje i nisu potrebne nikakve cevi za instalaciju ove filtracione jedinice.

Dovoljno je napraviti posebni žljeb u samom delu na plaži kraj samog bazena, dovesti struju za napajanje filtracionog uređaja I sve je spremno za korišćenje.

Ovaj uređaj je posebno pogodan za rekonstrukcije starih bazena ili za “dopravku” tehniški nezavršenih bazena kod kojih je ili zaboravljeno da se postave elementi za cirkulaciju vode u zidove bazena ili to nije bilo zaista moguće.

Standardna verzija uređaja poseduje:

 • kućište (ABS-PMMA materijal – termoformisan);
 • kontrolnu jedinicu za filtraciju (automatska i manuelna) i za osvetljenje;
 • filtracionu pumpu (18m3/h; 0,75kW; 220V);
 • kartušaste filtere (2 filtera; 9m2; 25 mikrona) + predfilter plastična korpica za skupljanje krupne nečistoće;
 • podešavanje protoka kroz mlaznicu, radi regulisanja masažniih funkcija;
 • skimer, sa 2 otvora;
 • mlaznica;
 • LED reflektor + kontrolor (30 LED / 4.5 W);

 

Postoji nekoliko verzija filtracione jedinice Filtrinov MX18. Standardnom modelu se mogu dodati nekoliko opcija, čak i nakoliko godina nakon instalacije. Dodatne opcije su:

 • Elektroliza – Standardnom modelu Filtrinov MX18 je moguće dodati sistem za elektrolizu soli, da bi se hemijskom reakcijom obezbedila ekološka i ekonomična dezinfekcija vode u bazenu. Koristeći ovaj sistem, više nemate obavezu dodavanja proizvoda za tretman vode, kao što je hlor. Sistem elektrolize soli dovodi do automatizovanog tretmana vode, što rezultira čistom i bistrom vodom u bazenu.
 • Automatska regulacija pH vrednosti – Ova oprema osigurava da se vaša voda reguliše na željenom nivou pH vrednosti, kontrolišući kiselost pomoću sonde. To znači da više ne morate ručno da regulišete pH vrednost vode u bazenu. Sa automatskom korekcijom pH vrednosti, održavanje vode u bazenu je vrlo lako. Da biste olakšali održavanje vašeg bazena tokom cele godine, možete povezati sistem za elektrolizu soli i pH regulator. Ove dve opcije maksimiziraju do optimalnog vašeg sistema za prečišćavanje vode.
 • Protivstrujnik (turbo jet) – Ova opcija je dizajnirana za rekreativnu upotrebu. Lako se povezuje sa sekundarnom pumpom, bez modifikacije vaše filtracione jedinice. Nudi protok od 36 m3/h pružajući masažu i zadovoljstvo plivanja u mestu i odraslima i deci.
 • By pass – Omogućava da Vaš bazen povežete sa toplotnom pumpom ili bilo koji drugi sistem grejanja, kako biste imali prijatnu temperaturu vode u bazenu tokom cele godine.

 

Prednost ovih filtera jeste u tome što ne zahteva tehničku prostoriju u koju je potrebno da se silazi već je dovoljno da otvorite poklopac od uređaja i na vrlo jednostavan način možete oprati kartušastie uloške koji temeljnije i mnogo efikasnije skupljaju nečistoću u odnosu na peščane filtracione uređaje.

Takođe prednost kartušastih filtera je u tome što se ne koristi voda iz bazena za njihovo ispiranje već se koristi voda sa česme prilikom njihovog ispiranja a time štedite značajnu količinu vode, energiju i hemikalije.

Kod standardnih peščanih filtera moratedosipavati vodu nakon ispiranja kvarcnog peska ili staklene ispune.

A – poklopac
B – kontrolna jedinica za filtraciju (automatska i manuelna) i za osvetljenje
C – filtraciona pumpa (18m3/h; 0,75kW; 220V)
D – kartušasti filteri (2 filtera; 9m2; 25 mikrona) + predfilter plastična korpica za skupljanje krupne nečistoće
E – podešavanje protoka kroz mlaznicu, radi regulisanja masažniih funkcija
F – poklopac za čišćenje filtera
G – skimer tj usis vode iz bazena
H – mlaznica za povrat vode u bazenu
I – LED osvetljenje LED reflektor + kontrolor (30 LED / 4.5 W)

Kompletnu ponudu ostalih modela Filtrinov filtracionih jedinica za bazene, možete pogledati na našem web shop-u.

Kontakt telefon:
062 484 906
062 486 906
prodavnica@aquaplan.rs