Futurepool bazeni

Bazeni sa čeličnom oplatom

 

Futurepool bazeni predstavljaju jedan od najzastupljenijih vrsta otvorenih baštenskih bazena u Evropi. Više je razloga za to a među najvažnijima su svakako ekonomična cena, brza izgradnja i izrazita dugovečnost uz minimalne izdatke po pitanju održavanja.

Što se tiče trajnosti ovog tipa bazena ona je jedino ograničena dužinom veka trajanja PVC lajnera, koji je uz pravilnu upotrebu i kondicioniranje vode oko 10 godina. Zahvati na zameni dotrajalog PVC lajnera predstavljaju lak, brz i ekonomski prihvatljiv poduhvat, čime se vek trajanja produžava za daljih 10 godina. Bazenska konstrukcija se sastoji od nekoliko elemenata.

Čelična oplata izrađena je od galvanizovanog čelika debljine 0,6mm za dubinu od 1,20m, i 0,7mm za dubinu od 1,5m. Dodatno je zaštićen silikon-poliesterskim premazom.

Specijalni profilni elementi izrađeni su od poliranog tvrdog PVC-a za fiksiranje zida i PVC-lajnera sa ugrađenim tunelom za jednostavnu zamenu PVC-lajnera.

Unutrašnji deo bazena je izgrađen od specijanog UV stabilizovanog PVC lajnera koji je potpuno bezbedan po zdravlje premazane specijalnim aditivima koji mogu izdržati uticaj zračenja sunca, visoke temperature ali i stalnu izloženost hemijski tretirane vode.

 

europool slika

 

Futurepool bazeni se sastoje od osnovne opreme, u šta spada bazenska konstrukcija, elementi za cirkulaciju vode (uduvači, skimer i slivnik), peščani filtracioni uređaj (pumpa i filter), podvodni usisivač i merdevine. Pored ovoga, moguće je ugraditi i mnogobrojnu dodatnu opremu poput podvodnog osvetljenja, grejanja vode, vodenih atrakcija, hidro i aero masažera i sl.

 

Futurepool bazene možemo podeliti po osnovnim karakteristikama:

 

Samo bazene okruglog oblika možemo montirati i nadzemno, do dubine 120 cm dok sve ostale tipove treba delimično ili potpuno ugraditi.

Ovalne FUTUREPOOL bazene dubine 1.2m treba ugraditi najmanje do 50% dubine dok bazene dubine 1.5m do 75% dubine.

 

 

Nemački montažni bazeni sa čeličnom oplatom.

Future pool bazeni predstavljaju jedan od najzastupljenijih načina izgradnje otvorenih, baštenskih bazena u Evropi.